4 manieren om uw huis een luxueuze uitstraling te geven

Het is waar dat we geneigd zijn andere mensen te beoordelen op hoe hun huis er uitziet. Maar het is ook waar dat zij ons ook beoordelen op ons huis. Het is dan ook normaal dat je indruk wilt maken op gasten, buren of toekomstige partners. Gelukkig kun je je huis er met een paar simpele aanpassingen luxueuzer uit laten zien. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet om je te helpen!

Decor met rijke kleuren

Je kunt nooit verkeerd gaan met rijke kleuren. Rijke kleuren zoals bordeaux rood, koningsblauw, groen blauw of goud zijn geweldig voor het creëren van een luxe gevoel. Dit is één van de makkelijkste manieren om een huis er luxueus uit te laten zien. Je kunt er ook voor kiezen om decoratie in dit soort kleuren te kopen, denk aan tapijten, vloerkleden, of zelfs meubels.

Een (kleine) investering in kunst

Om een luxe uitstraling te kunnen creëren wordt er vaak gekozen voor een simplistische inrichting gecombineerd met een paar prachtige eyecatchers. Kunst is een geweldig manier om een ruimte net dat beetje extra te geven. Dit betekent niet dat je duizenden euro’s uit moet geven aan een schilderij of een abstract kunstwerk. Je kunt ook eens een kijkje nemen bij een woonboulevard of een tweedehands winkel voor prachtige kunstwerken voor een kleine prijs. Een paar mooie prenten of vintage posters combineren met prachtige luxe fotolijsten. is ook een hele leuke optie. Je kunt natuurlijk ook eens kijken of lokale kunstenaars je aanspreken en daar langsgaan. 

Voeg wat verlichtingstrucs toe

De juiste verlichting kan een kamer een geheel andere uitstraling geven. Je kunt investeren in dimmers. Zo kun je de lampen in huis zelf bedienen. Daarnaast kun je ook sfeerverlichting gebruiken. Deze lampen zijn ontworpen om een specifieke kleur uit te stralen die een bepaalde emotie of gevoel bevordert, zoals ontspanning of opwinding. U kunt ook een kroonluchter of een hanglamp aan uw eetkamer toevoegen voor extra verlichting. Een lamp kan een echte eyecatcher zijn! 

Marmer

Als je nog een stap verder wilt gaan, kunt je je huis een marmeren tintje geven. Je kunt kiezen voor een marmeren vloer of een marmeren aanrechtblad. Je kunt ook marmeren tegels gebruiken voor op de muur. Marmer is erg prijzig, gelukkig zijn er tegenwoordig ook erg veel alternatieven die precies op marmer lijken!

Lees dit ook...