4 tips voor een bohemian interieur

Bij bohemian of boho denk je misschien direct aan het woord ‘hippie’. Niets is echter minder waar. Deze interieurtrend is namelijk voor iedereen geschikt. Deze woontrend wordt gekenmerkt door haar warme en bovenal gezellige sfeer, maar ook het combineren van diverse materialen, kleuren en prints. Het interieur voelt warm en verveelt eigenlijk nooit. Perfect voor de creatievelingen onder ons die nog geen dag in een eentonig of saai interieur willen wonen. Hier kan de creativiteit geheel de vrije loop worden gelaten. Maar stiekem vinden mensen het best lastig om een dergelijk interieur te creëren. Want hoe begin je? Waar let je op? We helpen je graag op weg met behulp van de volgende vier tips.

1. Opvallende mix van kleuren

Meest kenmerkend voor de bohemian stijl is toch wel de opvallende mix van kleuren. Hier moet je wel een beetje feeling voor hebben. Dat er uitgesproken kleuren gebruikt mogen worden, betekent immers niet dat ook alle kleuren even goed bij elkaar passen. Het is best lastig om de juiste combinaties te maken. Lukt dit je maar niet? Schroom je dan niet om advies te vragen bij een verfwinkel of doe inspiratie op via apps als Pinterest.

Wil je het liever niet té bont maken, maar ben je wel op zoek naar een verrijking van de bohemian stijl binnen jouw interieur? Laat dan de muren zo neutraal mogelijk en kies voor een bonte mix van kleuren in accessoires en planten. Ook leuk om het geheel met trendy velours gordijnen in een opvallende kleur te verrijken.

2. Mooie prints

Het kleurgebruik is in de bohemian stijl heel belangrijk. Dat geldt ook voor het gebruik van prints. Dit zien we vooral terug in kussentjes, lakens, enzovoorts. Je kunt dit zo gek of spannend mogelijk maken als je zelf wilt. Zo kun je de basis rustig houden en compleet uitpakken met grafische en tropische prints. Maar je kunt ook all-in gaan. Aan jou de keuze! En wat je ook kiest, het zal gegarandeerd een vrolijke noot opleveren in de ruimte.

3. Veel natuurlijke elementen

In een boho interieur mogen ook natuurlijke elementen niet ontbreken. Vooral planten en bloemen zijn hier onmisbaar. Maak je eigen mini jungle door kamerplanten in groepjes bij elkaar te plaatsen. Heb je slechts een kleine woning? Dan is dit wellicht iets te overdadig. In dat geval is het echter wel mogelijk om op subtielere wijze meer groen in de ruimte te brengen. Mix bijvoorbeeld verschillende kleinere plantjes en plaats deze op de salontafel, eettafel en in de vensterbank. Zo oogt de ruimte direct een stuk levendiger en boost je het bohemian gevoel.

Naast planten en bloemen is het ook belangrijk om op andere manieren meer van de natuur in huis te halen. Bijvoorbeeld met meubels en accessoires op basis van natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan houten meubels, maar ook aan het gebruik van riet, bamboe en rotan.

4. Goud

Ook iets wat graag gezien wordt in de bohemian stijl is het gebruik van gouden elementen. Deze kleuren heel mooi bij de natuurlijke stijl en het kleurgebruik bij deze woontrend. Ervaar het zelf. Let er natuurlijk wel op dat het geen overdaad van gouden accessoires wordt, maar een enkeling kan de totale sfeer alleen maar bevorderen. 

Lees dit ook...