4 tips voor een stoer interieur

Een stoer en industrieel interieur is een droom van vele mensen, vooral mannen zijn weg van deze stijl. Je ziet het steeds meer terug in de vorm van zwarte stalen deuren, het gebruik van massief hout in combinatie met metalen elementen en het gebruik van donkere kleuren. Benieuwd hoe je een luxe en stoere sfeer creëert met zwart in huis? Deze tips vertellen je alles over de mogelijkheden. 

1: Maak gebruik van onafgewerkte materialen

Een stoer interieur kenmerkt zich door natuurlijke, onafgewerkte en ruwe materialen. Die onbewerkte look zie je continu terug. Leer zonder glans, hout waar je de nerven nog in ziet zitten en onbewerkte stenen. Staal en grof geweven stoffen mogen ook niet ontbreken. Het zijn stuk voor stuk voorbeelden die een belangrijk onderdeel van deze woonstijl vormen. In een stoer interieur varieer je vaak met verschillende materiaalsoorten die het interieur spannend maken. Metaal is vaak een belangrijk onderdeel van een stoer interieur, dit kan in verschillende kleuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stoere zwarte kraan. Het gebruik van metalen elementen geven de stijl een speciale sfeer, bijvoorbeeld in je kraan of wasbak in je industriële keuken. Door verschillende metalen te mengen kun je je interieur er echt authentiek uit laten zien. Houten elementen worden ook vaak gebruikt in industriële vormgeving. Juist het mixen van elementen en materialen maakt de industriële stijl zo uniek.

2. Grof en Ruw

Een stoer en industrieel interieur is niet strak en netjes afgewerkt. Het essentieel om het lekker ruw te houden! Gebruik daarom veel onbehandeld hout, grof beton of andere ruwe materialen.Je zult verstelt staan van het het resultaat. Een stoer interieur kenmerkt zich door natuurlijke, onafgewerkte en ruwe materialen. Die onbewerkte look zie je continu terug. Leer zonder glans, hout waar je de nerven nog in ziet zitten en onbewerkte stenen. Staal en grof geweven stoffen mogen ook niet ontbreken. 

3. Stoere details

Gewoon zoals bij elke interieurstijl tellen ook in een industrieel interieur de kleine dingen. Plaats in verschillende ruimtes stoere accessoires zoals een oude typemachine, oude kist of ga voor een grote eyecatcher. Heb je nog je oude wielrenfiets van vroeger? Plaats deze dan aan de muur, wie wil er nou niet persoonlijke en stoere wandkunst? Een andere tip om aan stoere accessoires te komen is om eens een kijkje te nemen in een tweedehandswinkel. Hier kun je vaak voor een prikkie hele gave items scoren. 

4. Kies voor industriële elementen in elke ruimte

Breng de stoere elementen terug in heel het huis. Je kunt het gemakkelijk terug laten komen in een badkamer. Bij een industriële stijl heb je te maken van donkere kleuren, stoere materialen en krachtige elementen. Denk bijvoorbeeld aan een rvs wastafelkraan of zwarte kraan. De rvs regendouche is daarnaast ook een prachtige massieve douche die veel mogelijkheden biedt en past bij een stoere stijl. Breng in elke ruimte stoere materialen terug, zoals beton vloeren, ijzeren frames en grijze accessoires. Heb jij al in je hoofd hoe je jouw interieur echt een industriële touch geeft? 

 

Lees dit ook...