Ben je toe aan een nieuwe vloer?

Ben je toe aan een nieuwe vloer? Dan heb je een flinke klus voor de boeg. Ik heb het dan nog niet eens over het leggen van de vloer zelf, maar het begint al met het uitzoeken van de vloer. Je wilt immers een vloer die een lange tijd mooi blijft, waar je jarenlang plezier van kunt hebben en die ook nog eens niet al te veel kost. Nu kun je natuurlijk online kijken voor een goede laminaat aanbieding, maar weet je dan wel zeker dat de vloer is zoals je die had verwacht?

Bezoek altijd de showroom

Je weet het vast wel, maar de kleuren van je scherm kunnen (flink) afwijken. Dit kan ervoor zorgen dat de vloer die op je scherm erg mooi leek, in het echt niet past bij wat jij voor ogen hebt. Om dit te voorkomen is het altijd verstandig om toch een bezoekje te brengen aan de showroom in Vianen. Je kunt daar op je gemak rondkijken en je laten informeren over de verschillende mogelijkheden. De kans is ook nog aanwezig dat je mening over wat jij mooi vindt, totaal verandert als je in de showroom bent. Bijvoorbeeld wanneer je ontdekt dat een parket vloer visgraat prima binnen jouw budget past.

Wat doe je met de keukenvloer?

De kans is groot dat je er voor de keuken al rekening mee had gehouden dat je daar een stuk vinyl moest gaan neerleggen. We hebben allemaal begrepen dat laminaat en water niet zo lekker samen gaan en dat zeil op de vloer dan een betere optie is. Maar ik heb nieuws voor je: je kunt tegenwoordig waterdicht laminaat aanschaffen! Dit laminaat is minstens net zo mooi als het laminaat dat je in de andere ruimtes in je huis wilt gaan leggen en het heeft het grote voordeel dat het, ook bij een flinke plens water onbeschadigd blijft. Sterker nog: watervast laminaat is dusdanig hard en waterdicht dat je het zelfs in de badkamer kunt gebruiken!

Vergeet ook de afwerking niet

Het leggen van laminaat is, voor iemand die een beetje handig is, een klusje dat je in het weekend aanpakt. Natuurlijk moet je secuur werken, maar écht moeilijk is het niet. Toch hebben veel mensen er een hekel aan. Dat komt, onder andere, door de tijd die je op je knieën moet doorbrengen, maar ook vanwege het feit dat je vloer aan het eind van de dag wel klaar lijkt, maar dat nog niet is. Je moet dan nog aan de gang met plintjes. Pas als die allemaal op de juiste plek zitten, is je vloer klaar.

Het is dan misschien geen moeilijke klus, maar deze klus kan veel tijd kosten. Wanneer je dan ook nog eens niet zo handig bent, niet het juiste gereedschap hebt en, eigenlijk, gewoon geen zin hebt in deze klus, kun je misschien beter de professional inschakelen. Je kunt hiervoor gewoon een afspraak maken tijdens je bezoek aan de showroom in Vianen.

Lees dit ook...