Dakbedekkingsmateriaal van goede kwaliteit

De dakbedekking van je woning is niet iets dat je direct ziet. Hierin investeren lijkt daarom wellicht dan ook minder interessant. Mensen investeren doorgaans graag in zichtbare dingen, zoals een nieuwe inrichting. Echter, je moet het belang van een kwalitatief goed dak niet onderschatten. Zonder een dakbedekking van goede kwaliteit zal jouw wooncomfort ernstig worden aangetast. Er kunnen bijvoorbeeld lekkages ontstaan. Investeren in een goede dakbedekking is dus raadzaam.  

Waarom EPDM een goede keuze is

Omdat de dakbedekking van jouw woning een grote rol speelt in jouw wooncomfort, moet hij goed zijn. Investeren in een dakbedekking die is gemaakt van EPDM is dan ook een goede optie. Deze dakbedekkingssoort staat namelijk bekend om de hoogstaande kwaliteit. Breng je EPDM folie aan op je dak? Dan kun jij tientallen jaren probleemloos van jouw dakbedekking genieten. De verwachte levensduur van een EPDM dakbedekking is namelijk zo’n vijftig jaar. De aanschaf van een EPDM dakbedekking is dus niet alleen voor nu een slimme investering. Want ook op de lange termijn zal deze dakbedekkingssoort bijdragen aan een optimaal wooncomfort. Daarnaast heeft een EPDM dakbedekking als groot voordeel dat je deze zelf kunt aanbrengen. Hiermee kun je aanzienlijk op de kosten besparen. 

Dakbedekking aanbrengen met een EPDM pakket

Dat je een EPDM dakbedekking zelf kunt aanbrengen is uiteraard heel plezierig. Je kunt hiermee veel geld besparen. Dit komt doordat je geen professionele dakdekkers hoeft in te schakelen voor de klus. Je kunt het gewoon zelf doen en bespaart zo kosten. Hoef je dan helemaal geen professionele kennis en/of ervaring te hebben voor deze klus? Nee! Eenieder kan de EPDM dakbedekking aanbrengen. Wel is het van belang dat je voor de verlijming de juiste EPDM lijm gebruikt. Wil je er zeker van zijn dat je de juiste lijm gebruikt? Schaf dan een speciaal EPDM pakket aan. In dit pakket zitten alle benodigde materialen waaronder dus ook de lijm. 

Dakbedekking repareren of renoveren 

Als je huidige dakbedekking is versleten, is de kans groot dat hij compleet moet worden vervangen. Maar dit is niet altijd het geval. Het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat er slechts één stukje dakbedekking kapot is. In dat geval kan het repareren of renoveren van een deel van de dakbedekking volstaan. Ook voor de renovatie of reparatie van de dakbedekking kun je voor EPDM kiezen. Er zijn zelfs speciale EPDM stroken verkrijgbaar die speciaal bedoeld zijn voor dit soort klusjes. Van het repareren van de dakgoot tot het wind- en waterdicht maken van naden en kozijnen. EPDM is als kwalitatief sterke rubbersoort heel breed inzetbaar. 

Lees dit ook...