Deze kamerplanten zijn ontzettend eenvoudig in onderhoud

Het is nu het perfecte moment om het buitenleven binnen te halen met een aantal gemakkelijk te onderhouden planten. We hebben enkele van de beste kamerplanten verzameld die weinig water nodig hebben en flexibele verlichtingsvoorkeuren hebben. Kortom: deze planten houd je met gemak in leven!

Aloe Vera

Aloëplanten zijn er in vele soorten en maten, waardoor het gemakkelijk is om iets te kopen dat speciaal voor jouw ruimte is samengesteld. Het is een vetplant met zuidwestelijke vibes en een tijdloze uitstraling. Aloë geeft de voorkeur aan helder indirect licht en heeft weinig water nodig. Je wilt dat de grond matig droog is tussen de gietbeurten. Je kunt het sap ook oogsten voor huismiddeltjes en huidverzorging, maar verwijder niet meer dan een derde van de plant als je het in leven wilt houden.

Cactus

Er zijn veel verschillende soorten cactussen en ze zijn allemaal behoorlijk veerkrachtig. Een cactus geeft de voorkeur aan warme en zonnige ruimtes, maar is onderhoudsarm genoeg om op de meeste plaatsen te overleven. Ze hebben zo weinig water nodig dat ze het gemakkelijkst kunnen worden gedood door ze te veel water te geven. Een cactus is een eenvoudige manier om je ruimte wat op te fleuren en is het perfecte stekelige huisdier.

Hoya

Hoya-planten hebben een unieke bolvorm aan hun bladeren. Deze vetplanten worden vanwege hun glanzende uiterlijk ook wel wasplanten genoemd. Ze groeien snel en de bladeren zullen tot wel een meter lang klimmen of klimmen. Je kunt ze in een hangende mand planten of ze trainen om een ​​latwerk op te groeien. Hoya-planten bloeien af ​​en toe geurige bloemen in kleine trossen, vooral als je ze in feller licht houdt. Ze hebben weinig water nodig en je wilt de grond tussen de gietbeurten laten drogen.

Philodendron

Deze plant heeft hartvormige bladeren en lange, spichtige stengels. Het is een duurzame en adaptieve plant die een romantisch tintje aan je huis kan geven. Het geeft de voorkeur aan indirect licht of felle schaduw, en kan zijn wijnstok tot acht voet groeien of slepen – perfect om over een boekenplank of dressoir te draperen. Het philodendron-hartblad is ook gemakkelijk te verspreiden, dus je kunt een voorgerecht cadeau doen aan vrienden. Deze plant is super schattig, maar ook een beetje gevaarlijk, omdat het giftig is voor huisdieren en mensen als het wordt geconsumeerd.

Sanseveria

De succulente slangenplant heeft unieke hoge en rechte stelen die een interessant brandpunt vormen. Ze zijn uiterst gemakkelijk te onderhouden, zullen uw vakantie van twee weken zeker overleven en zullen u er waarschijnlijk de voorkeur aan geven ze te vergeten. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over verpotten om groei mogelijk te maken en u kunt het bij weinig licht houden. Deze winterharde plant staat ook bekend als luchtreiniger.

Lees dit ook...