EPDM dakbedekking aanschaffen

De dakbedekking van een woning is misschien niet altijd zichtbaar. Maar dat maakt het geen minder belangrijk onderdeel van de woning, integendeel. De dakbedekking zorgt ervoor dat jij er binnen droog bij kunt zitten. Je kunt daarmee ook wel stellen dat de dakbedekking een grote invloed heeft op jouw wooncomfort. De keuze voor een EPDM dakbedekking is dan ook slim. Dit betreft namelijk een dakbedekkingsmateriaal van hoogwaardige kwaliteit. 

EPDM: een sterk dakbedekkingsmateriaal

Omdat de dakbedekking van jouw woning zo’n belangrijke functie heeft, is de kwaliteit heel belangrijk. Kies je voor een dakbedekkingsmateriaal van mindere kwaliteit? Dan zal je eerder te maken krijgen met lekkages en andere problemen aan het dak. Kies daarom voor EPDM folie als dakbedekkingsmateriaal. EPDM betreft een zeer sterke rubbersoort. Het materiaal is weerbaar tegen alle weersomstandigheden en gaat daardoor lang mee. Het is dan ook niet voor niets dat EPDM een geliefd dakbedekkingsmateriaal is. Een EPDM dakbedekking is simpelweg een goede investering voor nu, maar ook voor op de lange termijn. Maar het is niet alleen de kwaliteit waarmee een EPDM dakbedekking zich kenmerkt. Ook de manier waarop een EPDM dakbedekking moet worden aangebracht, is uniek. 

Zelf de dakbedekking eenvoudig aanbrengen 

Veel professionele dakdekkers geven de voorkeur aan EPDM als dakbedekkingsmateriaal. En ook steeds meer particulieren delen deze voorkeur. De populariteit van EPDM als dakbedekkingsmateriaal heeft te maken met twee verschillende aspecten. Allereerst wordt EPDM als dakbedekkingsmateriaal geroemd vanwege de hoogstaande kwaliteit. Deze dakbedekkingssoort gaat simpelweg lang mee en beschermt een woning optimaal tegen tocht en vocht. Maar daarnaast is EPDM ook heel gebruiksvriendelijk. Voor het aanbrengen van de dakbedekking zijn namelijk geen branders of professionele dakdekkers nodig. De EPDM dakbedekking kan gewoon vastgelijmd worden. Jij kunt de EPDM dakbedekking dus zelf eenvoudig aanbrengen met behulp van een EPDM pakket. Dit pakket is voorzien van alle benodigde materialen voor een succesvolle plaatsing van de EPDM dakbedekking. 

Inhoud van het doe-het-zelf pakket

Een EPDM dakbedekking heeft als groot voordeel dat je deze zelf kunt plaatsen. Het feit dat je geen dakdekker hoeft in te huren, bespaart een hoop geld. Je hebt geen ervaring of professionele kennis nodig om een EPDM dakbedekking te plaatsen. Het enige wat je nodig hebt zijn de juiste materialen. Eenieder zonder enige ervaring met het leggen van een dakbedekking kan de EPDM dakbedekking dus aanbrengen. Alle benodigde materialen zijn inbegrepen in het speciale doe-het-zelf pakket. Van de EPDM dakbedekking tot de diverse lijmsoorten en kit. Het zit allemaal in het doe-het-zelf pakket. Met dit pakket grijp je dus nergens op mis en kun je ongestoord jouw EPDM dakbedekking leggen. 

Lees dit ook...