Goedkoop je werkplek inrichten? Ja, dat kan!

Als je een werkplek in wil richten, of dit nou een klein gehuurd kantoortje is of een werkplek in huis, dan kost het je al snel een hoop geld. Een nieuw bureau, een goede bureaustoel, een monitor, ga zo maar door. Het telt allemaal al snel op. Maar is dat eigenlijk echt nodig? Nee, je kunt ook voor weinig geld een werkplek inrichten. En je hoeft helemaal niet te kijken naar ‘slechte’ dingen voor weinig geld – ook voor minder kun je een prima kwalitatieve werkplek inrichten. De volgende tips kunnen je hier goed mee helpen.

Tweedehands kantoormeubilair

Online wordt tweedehands kantoormeubilair best vaak aangeboden. Niet alleen door particulieren, maar ook door grote bedrijven die hun kantoorpand helemaal opnieuw in hebben gericht. Grote online websites verkopen dit meubilair dan weer, omdat het vaak nog in prima staat is. Een tweedehands bureau bijvoorbeeld die er nog als nieuw uit ziet of een tweedehands bureaustoel waar helemaal niks aan mankeert. Dat is toch ideaal? Zo vind je kwalitatieve meubels voor een lagere prijs, en zelfs zonder gebruikssporen en dergelijke.

Hergebruik oude meubels van huis

Naast een bureau en bureaustoel, wil je je werkplekje natuurlijk nog wel een beetje leuk en gezellig maken. Een plantje hier, een leuk stoeltje daar, een mooie kast met belangrijke documenten, wat interessante boeken, enzovoort. Dit hoeft ook allemaal zeker niet duur te zijn. Ga je naar een kantoorpand en richt je hier je werkplek in? Neem dan gewoon wat meubels mee van huis! Een oude woonkamerstoel bijvoorbeeld, een mooie plant of een oude staande lamp die op zolder staat te verstoffen. Wat het ook is, je hebt waarschijnlijk wel meubels in huis die je niet echt meer gebruikt en die je dus op deze manier kunt hergebruiken. Ook kun je langs bij de kringloopwinkel en hier kijken of je wat leuks kunt vinden voor bij je nieuwe werkplek.

Een goede setup voor weinig geld

Misschien wil je graag een mooie setup met een monitor, toetsenbord, muis en dergelijke. Hoewel dit misschien ook duur lijkt, hoef je hier zeker niet veel geld hieraan uit te geven. Een monitor kan al snel oplopen, maar is ook tweedehands te vinden voor niet veel geld. Verder kun je denken aan een muis en toetsenbord – die wil je waarschijnlijk wel nieuw kopen, maar doe je dit bijvoorbeeld via Amazon hoeven ook deze niet duur te zijn. Door gewoon op zoek te gaan naar goedkope varianten van dat wat je zoekt bespaar je al zo een hoop geld, en kun je voor minder dan honderd euro al een prima setup bij elkaar halen!

Lees dit ook...