Hoe de ramen isoleren: 2 verschillende manieren om te besparen op verwarmingskosten

Het isoleren van je huis is een van de beste manieren om je energierekening te verlagen en jezelf warm te houden in de winter, maar het kan lastig zijn om te weten waar je je op moet richten. Er zijn verschillende ramen die je kan isoleren om warmte binnen te houden, maar je moet zorgvuldig kiezen omdat niet alle ramen werken met bepaalde soorten isolatie. Laten we eens kijken naar verschillende methoden om je ramen te isoleren zonder dat ze tochtig worden.

Dubbele beglazing

Dubbele beglazing is een van de meest effici├źnte manieren om de ramen te isoleren. Dubbele beglazing is niet alleen goed voor energiebesparing, maar vermindert ook het geluid aanzienlijk. Dubbele beglazing is een systeem van twee ramen van dezelfde grootte en vorm, ge├»nstalleerd in ├ę├ęn enkel kozijn. Dubbele beglazing is geweldig voor de isolatie van het huis omdat het de warmte zeer effici├źnt tegenhoudt. Het belangrijkste voordeel van dubbele beglazing is dat het de energierekening aanzienlijk verlaagt. Je kan ongeveer 40% besparen op de verwarmingskosten, wat neerkomt op een flinke rekening per jaar. Dubbele beglazing is geweldig voor het verminderen van geluid van buiten en binnen het huis. Als je dicht bij een drukke straat woont, is dubbele beglazing zeker het overwegen waard. Maar wanneer je het budget niet hebt hierdoor kun je kiezen voor een plexiglas voorzetraam met plexiglas op maat. Dit is goed verkrijgbaar bij Plexiglas Lienden.┬á

Nieuwe ramen plaatsen

Nieuwe ramen zijn een geweldige manier om het huis te isoleren zonder al te veel geld uit te geven. Ze zijn meestal betaalbaarder dan dubbele beglazing, en je kan het ontwerp en de kleur kiezen die wat je wil. Nieuwe ramen kunnen een geweldige investering zijn, maar je moet er wel voor zorgen dat je de juiste kiest. Je moet zoeken naar ramen die een hoge R-waarde hebben, zodat ze je huis goed isoleren. Als je van plan bent om nieuwe ramen te installeren, kun je ook overwegen om een soort isolatie in je bestaande ramen aan te brengen. Je kan dit doen door binnenluiken te installeren of door tochtstrips toe te voegen aan de buitenkant van de ramen. Dubbele beglazing kan een betere optie zijn, maar is meestal duurder. Je zal waarschijnlijk je bestaande ramen moeten vervangen, maar als je dat doet, zal het op de lange termijn de moeite waard zijn.

Lees dit ook...