Je huis isoleren met HR++ glas is een goed idee!

We hebben, dat spreekt voor zich, allemaal enorm uitgekeken naar het mooie weer. Maar nu we dat eindelijk hebben, valt het niet mee om het in huis een beetje koel te houden. Natuurlijk volg je alle tips om de warmte buiten te houden (hou ramen en deuren waar de zon op staat gesloten, zet ramen open zodra de zon weg is van die kant van het huis), maar op sommige dagen helpen zelfs de beste tips niet meer. Het is dan tijd om te kijken naar een betere optie.

Vervang enkel glas voor HR++ glas

Heb je nog enkel glas in je kozijnen? Dan is de keuze al snel gemaakt: ga voor HR++ glas. HR++ glas is hoogrendementsglas met een reflecterende metaalcoating tussen de glasplaten in. Ook is de ruimte tussen de twee glasplaten gevuld met een speciaal gas dat zorgt voor optimale isolatie. Deze isolatie werkt in de zomer om de warmte buiten te houden en in de winter om de warmte binnen te houden.

Hoe zit dat met dubbel glas?

Dubbel glas vervangen voor HR++ glas kan een heel goede investering zijn. Je huis wordt er al direct meer door waard. Maar daar heb je natuurlijk niets aan als je het niet wilt gaan verkopen. Een ander groot voordeel is dat het vervangen van gewoon dubbel glas voor HR++ glas je financieel voordeel zal opleveren. De reflecterende metaalcoating zorgt er in de zomer voor dat je geen airco meer nodig hebt in huis. En het isolerende glas zorgt ervoor dat je niet meer enorm hoeft te stoken in de herfst en de winter. Met de huidige gasprijzen is dat wel een héél fijn idee!

Zie je op tegen de investering?

Het vervangen van enkel of dubbel glas voor HR++ glas is geen goedkoop karweitje. Je moet het daarom ook echt zien als een investering in je huis en in jezelf. Sterker nog, door HR++ glas te  nemen ben je erg duurzaam bezig. En daarom kun je nu, subsidie voor HR++ glas aanvragen. Deze subsidie vergoedt tot wel 30% van de kosten die je maakt om je huis te verduurzamen. Dat is wel de moeite waard! Om deze subsidie te krijgen moet je wel voldoen aan een aantal eisen. Wil je hier meer over weten? Klik dan op de link. Je leest er dan alles over!

Lees dit ook...