Laminaat of toch vinyl? Dit zijn de verschillen

Laminaat- en vinylvloeren zijn beide uitstekende alternatieven voor hardhout, steen en tegels als je op zoek bent naar kostenbesparende vloeroplossingen. Ze zijn niet alleen duurzaam, ze zijn ook erg gemakkelijk te installeren en te onderhouden.

Bij het vergelijken van laminaatvloeren versus vinyl zijn er veel factoren waarmee je rekening moet houden, waaronder in welke kamers elke vloer het beste werkt, de soorten vloeren die beschikbaar zijn en de voordelen en kosten van elk.

Laminaatvloeren

Laminaatvloeren zijn een economische en functionele installatieoptie voor vloeren die goed presteert en goed aanvoelt onder de voeten. Laminaat bestaat uit vier met hars beklede lagen: een bovenste slijtlaag, een bedrukte decorlaag, een vezelplaatlaag en een steunlaag en is er in vele stijlen die natuurlijk hout en steen nabootsen.

Hoewel dit product krasbestendig en gemakkelijk schoon te maken is, merken sommige huiseigenaren dat vocht ervoor kan zorgen dat het opzwelt en gemakkelijk breekt. Vanwege de efficiënte materialen en fabricage is laminaatvloeren relatief goedkoop in vergelijking met andere vloerproducten.

Afgezien van het feit dat het een goedkope installatie is die er opmerkelijk realistisch uitziet, heeft laminaatvloeren nog veel meer voordelen, waaronder de sterkte, krasvastheid en duurzaamheid. Je zult ook merken dat het vlekbestendig is, dat er een breed scala aan stijlen beschikbaar is en dat het een uitstekende keuze is voor mensen met allergieën.

Vinyl vloeren

Het productieproces van vinylvloeren omvat synthetische materialen die zijn gemaakt van PVC (polyvinylchloride-kunststof). Flexibele vinylplaten ontwikkelen zich wanneer kleine stukjes PVC extreme hitte ondergaan en in dunne lagen worden geperst. Deze planken kunnen eruit zien en aanvoelen als een verscheidenheid aan materialen, waaronder keramische tegels, steen en hout.

Het is gemakkelijk om vinyl-, linoleum- en laminaatvloeren te verwarren vanwege hun overeenkomsten. Het verschil is dat de samenstelling van vinylvloeren volledig synthetisch is, terwijl linoleum en laminaat natuurlijke materialen bevatten. Dat betekent dat vinyl eenvoudiger te installeren is en minder kost.

Vinylvloeren zijn gemakkelijk te onderhouden, waterbestendig, comfortabel onder de voeten, kostenbesparend en duurzaam. U zult ook merken dat het eenvoudig te installeren is en waar die installatie ook plaatsvindt, u profiteert van de vlekbestendigheid van vinylvloeren.

Lees dit ook...