Makkelijke tips om thuis te decoreren met vloerkleden

Vloerkleden geven karakter aan elke kamer, waardoor deze comfortabeler en gezelliger aanvoelt. Het is niet langer alleen iets wat je voor de voordeur of in de hal legt; je kunt vloerkleden ook gebruiken in je slaapkamers, woonkamers, eetkamers en zelfs je badkamers! Hier volgen enkele tips om thuis te decoreren met vloerkleden.

Plan waar je de vloerkleden wilt plaatsen

Je moet ervoor zorgen dat je de juiste plaats vindt voor de vloerkleden. Decoreren met vloerkleden lijkt misschien een flexibel idee, maar het is beter om een specifiek gebied in gedachten te hebben voordat je een tapijt kiest. Stel jezelf enkele vragen. Waar ga je het tapijt plaatsen? Wat is het doel van dit tapijt? Welke grootte is hiervoor geschikt? Je wilt het vloerkleed zo plaatsen dat het past bij de andere decorstukken die in de kamer staan, maar ook zo dat het niet teveel de aandacht trekt.

Houd rekening met de grootte en de vorm van de kamer

De grootte en de vorm van de kamer bepalen welk soort vloerkleed je kan gaan gebruiken. Als je een grote kamer hebt, zul je een groter vloerkleed willen kiezen om de ruimte te vullen. Als je daarentegen een kleinere kamer hebt, zul je een kleiner tapijt willen plaatsen om de ruimte niet te overheersen. Als je een rechthoekige kamer hebt, kun je een rechthoekig kleed nemen. Heb je een ronde of vierkante kamer, wees dan niet bang om ook een rond of vierkant vloerkleed te gebruiken.

Gebruik verschillende soorten tapijten

Dit is een van de beste manieren om te decoreren met vloerkleden; gebruik vloerkleden in verschillende vormen en maten. Je kunt een groot kleed in één deel van de kamer leggen en kleinere in andere delen; het is een geweldige manier om vloerkleden te mixen en te matchen. Als je bijvoorbeeld een groot tapijt in de woonkamer wilt leggen, kun je kleinere of een rond vloerkleed gebruiken onder de eettafel in de eetkamer, maar zelfs in de badkamer of de slaapkamers kun je gebruik maken van een vloerkleed. Kijk dus goed in je huis naar waar je vloerkleden wilt gebruiken, maar ook zeker naar wat voor soort kleed je hiervoor wilt gebruiken.
Met deze tips kun jij ook je huis mooi aankleden met een of meerder mooie vloerkleden!

Lees dit ook...