Raamdecoratie kopen? Dit moet je weten

Het is een onmisbare aankoop voor een woning: goede raamdecoratie. Het is niet alleen belangrijk omdat je hiermee een stukje decoratie meeneemt, maar ook omdat goede raamdecoratie erg van belang is voor het creĆ«ren van privacy, zonwering en andere zaken. Maar hoe zorg je ervoor dat je de juiste raamdecoratie kiest? Of je nu gaat voor plissĆ© gordijnen, houten lamellen of stoffen gordijnen: er zijn heel veel verschillende mogelijkheden, en het is goed om te weten wat voor jouw woning de beste keuze is. hier lees je alles wat je moet weten over de aankoop van raamdecoratie.Ā 

De soorten raamdecoratie

Voordat je besluit wat voor jou de beste keuze is, is het goed om te weten welke soorten raamdecoratie er zijn. Er zijn heel veel soorten, maten en kleuren beschikbaar. Wat zijn de meest populaire soorten raamdecoratie kunststof kozijnen van dit moment?

  • Klassieke gordijnen: de meest bekende vorm van gordijnen. Ze bestaan uit een grote lap stof die verkrijgbaar is in diverse kleuren, maten, patronen en diktes.Ā 
  • Rolgordijnen: deze populaire vorm van raamdecoratie rolt naar beneden. Je kunt het rolgordijn via een koord bedienen. Deze gordijnen zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar.
  • Vouwgordijnen: deze gordijnen beweeg je van boven naar beneden om ze te openen of sluiten. Dit type gordijn vouwt dicht en rolt niet op, in tegenstelling tot rolgordijnen.
  • PlissĆ© gordijnen: gordijnen die zijn gemaakt van een stuk stof die je met een koord horizontaal open en dicht vouwt. Bij het optrekken vouwt de stof zich dicht. De meeste plissĆ© gordijnen zijn lichtdoorlatend.
  • JaloezieĆ«n: dit zijn horizontale stroken, verkrijgbaar in diverse soorten. je kunt zowel voor aluminium als pvc en houten jaloezieĆ«n kiezen. Met een koord kun je de stroken open en sluiten en zo de lichtinval bepalen.

De beste keuze maken doe je zo

Hoe bepaal je wat voor jou de beste keuze is? Het is eerst belangrijk om te kijken naar de functie die jouw raamdecoratie moet hebben. Onder andere bij Inhuisplaza kun je je oriƫnteren over de mogelijkheden voor iedere ruimte. Dit zorgt ervoor dat je een duidelijk beeld krijgt van de opties. Kijk ook naar de installatie: het type kozijnen heeft invloed op de mogelijkheden voor bepaalde raamdecoratie. Kijk ook naar het type raam waarvoor je raamdecoratie zoekt. Bepaal per ruimte het type raam en ontdek online welke mogelijkheden jij hebt voor raamdecoratie. Op deze manier maak je niet alleen een praktische keuze, maar ben je ook verzekerd van een sfeervolle toevoeging aan je woning!

Lees dit ook...