Slow Living, zo kun je thuis ultiem ontspannen

Een mindful interieur, je terug kunnen trekken van de drukte en hectiek van de dag en ontstressen in je eigen huis; hier draait de woonstijl Slow Living om. ‘Less is more’ is ook wel een goede omschrijving van deze stijl. Hoe kun je er nou voor zorgen dat jouw interieur een Slow Living stijl krijgt? We vertellen je er graag meer over!

Tijd om op te ruimen

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd hoor je vaak, maar dit is ook echt zo. Daarom is ontspullen ook zo belangrijk bij een Slow Living interieur. Je wil niet te veel troep om je heen hebben, hierdoor is genoeg opbergplek een must voor deze woonstijl. Ga bijvoorbeeld voor een stijlvolle opbergkast van het mooie merk DTP Home. Zo kun je alles wat niet zichtbaar mag zijn stijlvol achter gesloten deuren laten. Pas wel op dat je het interieur niet te vol zet met grote meubels, ook hierdoor kan het weer onrustig en propperig aanvoelen. Rust, eenvoud en weinig prikkels staan centraal voor Slow Living.

Begin bij de basis

Ook de stijl van de meubels die je uitkiest is van belang. Als je wil dat jouw meubels ook de rust die je zoekt moeten uitstralen ga dan voor natuurlijke materialen en lichte kleuren. Linnen, rotan, bamboe en hout zijn goede materialen. Kies voor wit, beige of aarde tinten en je creëert een zen basis in huis. Ook natuurlijke vormen doen het goed binnen deze trend.

Kies jouw stijl

Een Slow Living interieur past niet bij elke woonstijl. Houd je van luxe en een hotel chique interieur dan krijg je toch een heel andere sfeer dan wanneer je voor een Wabi Sabi, een Scandinavisch of Japandi interieur gaat. De laatste drie woonstijlen sluiten mooi aan als je voor Slow Living wil gaan.

De kers op de taart

Ondanks dat je het rustig in huis moet houden mag je nog steeds accessoires toevoegen. Denk aan een fijn vloerkleed, vazen met droogbloemen of wandpanelen aan de muur. Ook verlichting is een goede sfeermaker. De verlichting van MUST Living heeft een natuurlijke uitstraling waardoor het goed in een Slow Living interieur past. Met accessoires kun je het verschil maken tussen een kaal en saai interieur en een aangekleed maar rustig en zen interieur.

Lees dit ook...