Thuiskantoor inrichten? Dit heb je allemaal nodig

Bent u een van de vele mensen die zijn begonnen met het verplaatsen van hun werk naar huis vanwege de COVID-19-pandemie? Dit hoeft natuurlijk niet de enige reden te zijn dat u thuis een eigen kantoor wilt opzetten. Misschien wilt u uw eigen freelancercarrière beginnen, of een bedrijf opzetten dat voorlopig klein genoeg is om uw huis uit te komen? Ongeacht welke van deze het geval zijn, het opzetten van een thuiskantoor kan omslachtig zijn. Gelukkig hebben we hier een paar suggesties!

Thuiskantoor 101

U bent dus begonnen met het opzetten van uw thuiskantoor. Als dat proces eenmaal aan de gang is, kunnen er twee dingen gebeuren. Of je overschat de voorzieningen die je nodig hebt om te werken schromelijk, en je geeft uiteindelijk te veel geld uit voor niets, of je vergeet iets belangrijks en hebt uiteindelijk moeite om de productiviteit een tijdje op peil te houden.

Ongeacht wat je wilt voorkomen, je hebt een gedegen plan en een checklist nodig als je dit goed wilt doen. Natuurlijk kan het in het begin kostbaar en tijdrovend zijn om veel tijd te besteden aan het opzetten van een thuiskantoor; maar het zal u rijkelijk uitkeren als u begint te werken, want u zult niet in beslag worden genomen door ondergeschikte details die u afleiden van belangrijk werk.

Uw werkstation

Het is duidelijk dat alle banen verschillen, zelfs die waar je thuis aan werkt. Maar toch – het is 2021 en we zijn er bijna 100% zeker van dat je een computer nodig hebt. Nu zal de specifieke configuratie van uw werkcomputer verschillen, afhankelijk van de aard van uw werk; video- en geluidsontwerpers zouden enorme uitgestrekte desktopcomputers nodig hebben, terwijl copywriters waarschijnlijk niet meer nodig hebben dan een snelle laptop.

De monitor

Zelfs als u een laptop koopt, zou u moeten overwegen om ook een monitor aan te schaffen. Natuurlijk is een monitor een noodzaak voor een desktopcomputer, maar zelfs een laptopconfiguratie kan er baat bij hebben. Af en toe kan het handig zijn om de mogelijkheid te hebben om uw laptop gewoon op de monitor aan te sluiten voor een grotere resolutie en schermgrootte.

Goede internettoegang

Als u op een computer werkt, heeft u vanzelfsprekend een solide internetverbinding nodig in uw thuiskantoor. Dit geldt vooral als
u iemand bent die aan veel krappe deadlines werkt; vind een goede breedband-ISP met een bewezen staat van dienst en een solide service.

Bureau

Een van de grootste voordelen van thuiswerken is dat u in principe vanuit uw luie stoel of bed kunt werken. Toch is dat alleen de droom van de freelancer – de realiteit is dat werken aan een bureau op de lange termijn gewoon veel comfortabeler is. Daarom raden we aan om een ​​goed bureau aan te schaffen, dat het middelpunt van een ergonomische werkplek zal worden.

Bureaustoel

In het begin kun je misschien elke oude stoel gebruiken die je in huis hebt. Maar laten we eerlijk zijn – dit is op de lange termijn geen goede oplossing. Met dit in gedachten raden we aan om een ​​comfortabele bureaustoel van hoge kwaliteit aan te schaffen. Vertrouw ons, dit zal veel meer blijken te zijn dan alleen meubels. De kwaliteit van uw stoel kan uw productiviteit maken of breken – dus zorg ervoor dat u een stoel persoonlijk in een winkel koopt, zodat u deze eerst kunt testen. Loop ook niet in de val om de meest comfortabele stoel te krijgen die er is. Onthoud – u wilt niet slaperig worden terwijl u aan het werk bent; het moet gewoon ongemakkelijk genoeg zijn om dutten onmogelijk te maken.

Juiste verlichting

Over dingen gesproken die belangrijk zijn voor uw productiviteit – goede verlichting zal zeker die lijst maken. Als je ruimte op je bureau hebt, is het zeker een goed idee om er een goede lamp voor te vinden. Als u wilt dat uw werkruimte comfortabel en bevorderlijk is voor de productiviteit , is het cruciaal om voldoende licht te hebben. Het laatste dat u wilt, is hoofdpijn door constant turen vanwege omstandigheden met weinig licht.

Telefoon

Vraag het iemand, en ze zullen je vertellen dat vaste lijnen in feite voor oude mensen zijn – wie gebruikt ze eigenlijk nog? We raden u echter nog steeds aan om een ​​vaste lijn in uw thuiskantoor te hebben – u weet nooit wanneer u zo’n basisvoorziening nodig heeft voor communicatie. Bovendien zijn dergelijke telefoonverbindingen tegenwoordig ongelooflijk goedkoop, dus u zult niet echt een deuk in uw budget maken.

Software

Als u uw computer en monitor in het thuiskantoor hebt geïnstalleerd, weet dan dat u slechts de helft van het werk op het gebied van digitalisering hebt voltooid.

Omdat al die hardware niets anders zou zijn dan een hoop plastic en metaal zonder software om het uit te voeren. En als je eerder op een kantoor hebt gewerkt, heb je dat misschien allemaal als vanzelfsprekend beschouwd.

Maar nu u thuis uw eigen werkstation opzet, is het hebben van een goede e-mailapp, spreadsheetlezer en editor en een tekstverwerker heel belangrijk. Er kunnen andere stukjes software zijn die meer specifiek op uw werk zijn afgestemd en die u mogelijk nodig heeft, zoals programma’s die helpen bij boekhouding en boekhouding.

Printer

Vervolgens hebben we nog een stuk hardware dat velen beschouwen als een archaïsch apparaat: de printer. Ja, we proberen allemaal over te stappen naar een papierloze samenleving, maar de printer is nog niet zo verouderd als het faxapparaat. We verwerken nog steeds veel papieren, dus het is belangrijk om er een in huis te hebben. U wilt toch niet elke keer naar buiten rennen als u een e-mail of een document moet afdrukken?

Lees dit ook...