Wat is een behangcirkel?

Als je je hebt verdiept in diverse soorten behang, dan kan het zijn dat jij de behangcirkel wel eens tegen bent gekomen. Dit is een trend die we de laatste jaren in steeds meer woonkamers zien terugkomen. De behangcirkel is in feite een stuk behang in cirkelvorm. Deze kun je bijvoorbeeld over een geverfde muur heen plakken. Zo heb je onderaan de streep een muur die zowel geverfd al behangen is. Zo geniet je van het beste van beide mogelijkheden! Enerzijds het gemak van het verven en anderzijds van de oneindige mogelijkheden van het behangen. Benieuwd hoe je de behangcirkel aanbrengt en of het iets is voor jouw woning? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je namelijk meer over behangcirkels.

Behangcirkel aanbrengen

Het grootste probleem dat mensen hebben met behangen is het aanbrengen van het behang. Dit komt doordat het behang met grote mate van secuurheid op de muur geplakt moet worden. Alleen wanneer het behang op de juiste manier op de muur zit zal het namelijk het gewenste effect hebben. Dit is dan ook een van de grote voordelen van de behangcirkel. Doordat het hierin om één losse cirkel op een muur gaat vereist het aanbrengen een stuk minder secuurheid. De cirkel kan gewoon ergens op de muur geplakt worden en zal er altijd goed uit zien. Dit maakt met name het plaatsingsproces een stuk gemakkelijker.

Waar kun je de behangcirkel aanbrengen? 

De behangcirkel is over het algemeen gemaakt van vliesbehang. Deze kan in principe overal in het huis worden aangebracht. Over het algemeen vinden we dat deze het mooiste staat in de woon-of slaapkamer. Dit zijn namelijk plekken in de woning waar je veel tijd in doorbrengt en die dus wat extra gezelligheid kunnen gebruiken. Het voordeel van een behangcirkel is dat deze niet per se heel dominant aanwezig hoeft te zij in de woning. Het is eerder een  mooi accent op een toch al mooie woning. Je hoeft niet de gehele muur te behangen en kunt er voor kiezen om middels de cirkel de ene muur in de woning te accentueren. Wil je kiezen voor een echt persoonlijk behang woonkamer? Dan kun je bijvoorbeeld ook een gezinsfoto op je behangcirkel laten drukken.

Lees dit ook...