Wat vind jij het minst prettige onderdeel van je huis?

Bijna iedereen heeft in huis wel iets waar hij of zij minder blij mee is. Als je dit soort dingen tegenkomt als je een woning nieuw betrekt, dan is de kans groot dat je er meteen wat aan laat doen. Je nieuwe woning moet tenslotte wel aan al je wensen voldoen. Duiken ze echter pas een paar jaar later op, als je er al een tijdje woont, dan ben je waarschijnlijk veel meer geneigd om ze voor lief te nemen. Er wel flink over te mopperen en van te balen, maar er niets aan te doen. En dat is zonde, eigenlijk, want veel van dit soort ergernissen kun je best wegnemen.

Altijd maar weer die trap

De trap in je woning, die was er al toen je in je huis ging wonen. Waarschijnlijk vond je het geen bezwaar, want een trap, tja, die heb je nu eenmaal in een huis met een verdieping.

De kans is ook groot dat je hem jarenlang helemaal niet als een vervelend onderdeel van je huis hebt beschouwd. En al helemaal niet dat je bij het betrekken van je huis hebt gedacht ‘ja die trap, dat kan echt niet, die moet eruit’. Zo vreemd is het dan ook niet dat hij nog steeds in je huis aanwezig is.

De kans bestaat echter wel dat je steeds meer een hekel aan de trap, of misschien zelfs wel trappen, in je huis hebt gekregen. Dat heeft meestal weinig met de trap zelf te maken, maar meer met jouw eigen mogelijkheden. Als bewegen in de loop der jaren wat lastiger is geworden, is de trap daarmee ook direct tot een obstakel geworden. Eentje waaraan je je gaat ergeren, je gaat misschien zelfs wel alles eraan doen om hem zoveel mogelijk te vermijden.

Klinkt dat herkenbaar? Dan is het tijd om in actie te komen. Een trap die je woonplezier en comfort bederft, daar hoef je niet mee te leren leven. Binnen een dag kun je het oplossen met een traplift van Handicare. Die past op vrijwel iedere trap, en zorgt ervoor dat je altijd een keuze hebt: zelf de trap op lopen wanneer het lukt en wanneer je dat wilt, en lekker met de lift wanneer dat handiger, beter of comfortabeler is. Meer informatie vind je hier: https://handicare-trapliften.nl/.

Douchen met obstakels

Naast trappen zijn er nog meer oncomfortabele zaken die veel mensen veel te lang voor lief nemen. Een onhandige douche is daar ook een goed voorbeeld van. Douchen in een badkuip of in een douchecabine met een hoge instap is ook zoiets dat in de loop der jaren kan gaan irriteren, zeker wanneer je mobiliteit wat is afgenomen. Ook hiervoor geldt dat veel mensen het veel te lang accepteren, mopperend en wel, terwijl het vaak een stuk makkelijker op te lossen is dan je denkt. Laat grote ergernissen in je huis niet te lang bestaan, zeker niet wanneer een oplossing voorhanden is.

Lees dit ook...