Zo krijg je jezelf sneller uit bed

Slapen is één van de fijnste dingen die je als mens kunt doen, en we doen het dan ook zo’n derde deel van ons hele leven. Maar ja, in bed liggen kan – helaas – niet de hele dag en je zal er soms toch aan moeten geloven dat je je bed uit moet. Maar zeker als het een erg vroege ochtend is, is het soms lastig om jezelf uit bed te slepen. Wat zijn dingen die je kunt doen om jezelf zo snel mogelijk uit bed te krijgen? De volgende tips kunnen je helpen.

Forceer jezelf op te staan

Je kent hem vast wel: de klassieke leg je wekker aan de andere kant van de kamer. Het is dan ook zeker een effectieve manier, ik bedoel, je hebt vast geen zin om minutenlang naar je wekker te luisteren. En als je hem dan eenmaal uitgezet hebt, tja, dan ben je toch al uit bed. Je kunt je telefoon gebruiken, maar een klassieke wekker werkt natuurlijk net zo goed. Wat je maar liever hebt.

Een andere manier om jezelf op te laten staan is door gebruik te maken van bepaalde apps die je dwingen om bijvoorbeeld een barcode van iets te scannen. Je kunt bijvoorbeeld de barcode van een pak melk scannen en elke ochtend gaat je wekker af, en hij stopt niet voordat je die barcode weer gescand hebt. Dan moet je wel uit je warme tweepersoons boxspring uit!

Maak jezelf wakker

Over wekker apps gesproken, dit soort gekke dingen zijn er nog veel meer. Wat dacht je van het oplossen van een aantal rekensommen als je wekker gaat? Zo stimuleer je je brein en dit zijn dingen die je niet echt kunt doen terwijl je nog half slaapt. Zo word je in een keer ook goed wakker.

Als laatst is het stellen van doelen erg belangrijk. Heb je niet per se een duidelijk plan maar meer een paar dingetjes die je moet doen waar je de hele dag voor kunt gebruiken? Dan is het al snel verleidelijk om gewoon de hele ochtend te blijven liggen op je heerlijk zachte matras. Door een lijstje te maken met tijden en door bijvoorbeeld als doel te stellen dat je om 9 uur begint met het huishouden, ben je sneller geneigd om je hier ook aan te houden en dus uit bed te komen. Het geeft veel voldoening als je dingen kunt afstrepen van je to-do lijstje, dus dit zal je waarschijnlijk enorm helpen.

Lees dit ook...