Zo laat je je woning groter lijken én maak je hem lichter

Dankzij het coronavirus brengen we ineens allemaal veel tijd door in dezelfde kleine ruimtes. Om de cabinekoorts te bestrijden, hebben we met professionele organisatoren, interieurontwerpers en een organisatiepsycholoog gesproken over manieren om je huis ruimer te maken. In dit artikel vertellen we je over manieren om je woning véél groter te laten lijken.

Ruim op!

Opruimen is een voor de hand liggende eerste stap om je ruimte groter te laten lijken. Iedereen kan het en met weinig middelen. Loop van kamer naar kamer en berg dingen op, ruim willekeurige papieren of kartonnen dozen op en verzamel kleine dingen die geen huis hebben.

Als een item niet voor decoratie is en niet regelmatig wordt gebruikt, overweeg dan om het uit het zicht te bewaren of te doneren als uw lokale donatiecentra nog steeds in bedrijf zijn. Elke goede minimalist zal je vertellen dat vrije ruimte je vrijer maakt. Het is ook het eerste dat we gaan doen als we lui worden en rommel achterlaten. Met ongebruikte oppervlakken (bureaus, tafels, balies) voelt een kamer VEEL groter aan.

Maak de vloeren en muren schoon

De vloer is geen opslagruimte, maar we maken vaak stapels in hoeken die met de tijd groeien en uitzetten. Deze stapels zijn vaak vertraagde beslissingen, items die geen huis hebben, zodat ze op de grond worden gelegd. Terwijl deze stapels onze leefruimte binnendringen, voelen we ons zwaar belast. Onze werkelijke fysieke leefruimte krimpt.

Door deze stapels aan te pakken en vloerruimte vrij te maken, worden onmiddellijk lichtere, helderdere ruimtes gecreëerd. Onze ervaring is dat als je lange tijd niet naar items in deze stapels hebt gekeken, het vaak items zijn die kunnen worden losgelaten.

Wees slim met opslagruimte

Wees creatief met de manier waarop u dingen opslaat en wees kritischer met wat u wilt hebben. U kunt het eenvoudig houden door dekens in een kist of mand te vouwen, een speciale mand voor huisdierenspeelgoed te hebben en foto’s op te hangen in plaats van ze op meubels te laten rusten. Multifunctioneel meubilair dat ook dienst doet als opbergruimte is een geweldige manier om uw ruimte te optimaliseren. Stoelen, salontafels en voetenbankjes met verborgen opbergruimte kunnen helpen om dekens, films, games of rommel van meubels en vloeren te houden. Je kunt ook zwevende planken installeren om de muren langer te maken en dingen op te bergen weg van de vloer.

Gebruik spiegels

Spiegels zijn een must als je je kamer groter wilt laten kijken. Spiegels kaatsen meer licht rond, geven een gevoel van beweging en verdubbelen visueel de grootte van uw ruimte. Je kunt spiegels op vloerhoogte, spiegelende kastdeuren gebruiken of kleinere spiegels aan de muren hangen.

Houd het meubilair laag

Als u nieuwe meubels kunt kopen, houd deze dan laag. Meubels die over het algemeen lager zijn, kunnen een gebied veel groter laten voelen, simpelweg omdat het meer open ruimte bovenlaat. Dit geldt ook voor de beenstijl van meubels; open of post-stijl poten zullen meer ruimte tonen en lijken te zweven, vergeleken met grote meubels die direct op de vloer rusten.

Lees dit ook...