Zonnepanelen kopen: 7 goede redenen

Zonnepanelen zijn de toekomst. Zeker als het aankomt op duurzame energieopwekking. Maar waarom zou je nou juist zonnepanelen kopen? Wij hebben 7 goede redenen voor je op een rijtje gezet in dit artikel.

Wat doen zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn bedoeld om energie op te wekken door middel van zonne-energie. Zonnepanelen bestaan uit fotovoltaïsche cellen die licht omzetten in elektriciteit. Ze kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het opwekken van energie voor in huis, het opwekken van energie voor bedrijven of het opwekken van energie voor een hele wijk of buurt.

Kosten zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type zonnepaneel en het aantal panelen dat je wilt kopen. De gemiddelde kosten van zonnepanelen zijn tussen de €2000 en €4000. Dit is een investering die zichzelf terugverdient op de lange termijn.

Subsidie van gemeente voor het plaatsen van zonnepanelen

Als je zonnepanelen wilt laten installeren, kan het zijn dat je subsidie van de gemeente krijgt. Dit is afhankelijk van de gemeente waar je woont. Het is dus verstandig om vooraf te informeren bij de gemeente waar je wilt wonen of er subsidie mogelijk is en hoe je dit precies moet aanvragen.

1. Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk

Zonnepanelen maken gebruik van een onuitputtelijke bron van energie, namelijk de zon. Zonnepanelen hebben daardoor geen negatieve impact op het milieu. Sterker nog, zonnepanelen helpen bij het verminderen van de uitstoot van schadelijke gassen die bijdragen aan de verandering van het klimaat.

2. Zonnepanelen besparen geld

In de meeste gevallen besparen zonnepanelen op de lange termijn geld. Dit komt doordat je zelf energie gaat opwekken en dus minder afhankelijk bent van de energiemaatschappij. Zonnepanelen kunnen ook in aanmerking komen voor verschillende subsidies.

3. Zonnepanelen zijn een goede investering

Zonnepanelen worden steeds goedkoper en zijn daardoor een steeds interessantere investering. Op de lange termijn zal de investering zichzelf terugverdienen. Bovendien is de kans groot dat de waarde van je huis stijgt wanneer je zonnepanelen hebt, omdat het huis dan duurzamer is.

4. Zonnepanelen helpen bij het creëren van werkgelegenheid

Zonnepanelen kopen helpt bij het creëren van werkgelegenheid, omdat er steeds meer vraag is naar mensen die zonnepanelen kunnen installeren en onderhouden. Dit is een positieve spiraal, want hoe meer mensen werk hebben, hoe meer zonnepanelen er kunnen worden geïnstalleerd, wat weer leidt tot meer werk.

5. Zonnepanelen verminderen afhankelijkheid van fossiele brandstoffen

Fossiele brandstoffen zoals olie en aardgas raken steeds sneller op. Daarom is het belangrijk om alternatieven te vinden. Zonnepanelen helpen hierbij, want door zonnepanelen te gebruiken, wordt er minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

6. Zonnepanelen verbeteren het imago van een bedrijf

Bedrijven die zonnepanelen gebruiken, kunnen een positiever imago krijgen. Dit komt doordat zonnepanelen staan voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit kan leiden tot meer klanten en een betere naam voor het bedrijf.

7. Zonnepanelen zijn onderhoudsvriendelijk

Zonnepanelen zijn relatief onderhoudsvriendelijk. Ze hoeven niet regelmatig schoongemaakt te worden en het enige wat je hoeft te doen is ze af en toe controleren op eventuele beschadigingen.

Lees dit ook...