Op zoek naar een nieuwe schutting? Hier moet je op letten!

De schutting is een van de meest belangrijke onderdelen van een achtertuin. Dit komt door het feit dat een schutting zo ontzettend veel ruimte inneemt. Van je beeld van de tuin zal dan ook altijd een groot deel door de schutting ingenomen worden. Juist hierom is het essentieel dat je een mooie schutting hebt en dat je daarnaast tevreden bent over de look and feel van deze schutting. Heb jij het idee dat je niet volledig tevreden bent over de uitstraling en de look and feel van jouw schutting? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je kunnen helpen bij het vinden van een nieuwe schutting.

Materiaal van de schutting

Het materiaal waarvan de schutting gemaakt is, is misschien wel de belangrijkste factor in het keuzeproces. Over het algemeen zijn er twee materialen waar een schutting gemaakt van kan worden. Dit zijn composiet en hout. Het grootste verschil tussen beide is dat een houten schutting van natuurlijk materiaal gemaakt is en een composiet schutting gemaakt is van niet-natuurlijk materiaal. Als je voor een volledig natuurlijke uitstraling wilt gaan, dan is de houten schutting dus de schutting die je nodig hebt. Toch is dit in veel gevallen niet de beste keuze. Een houten schutting vereist namelijk ontzettend veel onderhoud. Deze dient een keer per jaar geverfd of in de olie gezet te worden om dezelfde mooie uitstraling te bewaren. De composiet schutting vergaat door haar niet-natuurlijke componenten niet. Deze zal dus altijd dezelfde uitstraling behouden op hier en daar een krasje na. Over het algemeen raden we de composiet schutting dan ook aan. Deze is mooi en zal altijd mooi blijven zonder dat je hier al te veel omkijken naar hebt!

Kleur van de schutting

Naast het materiaal, is de kleur van de schutting ook erg bepalend voor de uitstraling van de schutting. Doordat de schutting in de buitenlucht staat raden we je aan om gebruik te maken van natuurlijke kleuren. Dit is wel zo mooi voor jezelf, maar ook zeker voor je buren. Kleuren als bruin, grijs, groen en bijvoorbeeld kobaltblauw doen het altijd wel goed. Deze kleuren hebben van zichzelf een natuurlijke en rustgevende uitstraling. Ze zullen dan ook mooi staan in iedere tuin. Als je overigens écht wilt uitpakken met je schutting, dan kun je ervoor kiezen om deze te laten matchen met de composiet gevelbekleding. De match in kleuren zal de tuin een verzorgde uitstraling geven!

Lees dit ook...