Toffe manieren om zitplaatsen toe te voegen aan je tuin

Een ontspannende buitenruimte creƫren die ook praktisch is, is geen gemakkelijke opgave. Hoe ontwerp je een tuin die in alle seizoenen past en persoonlijk aanvoelt, maar ook voldoende zitplaatsen biedt? Een uitnodigende ruimte creƫren die het hele jaar door op verschillende manieren kan worden gebruikt is niet makkelijk, maar het is niet onmogelijk. Lees verder voor enkele uitstekende ideeƫn over hoe je het perfecte buitenverblijf kunt creƫren!

Denk aan de seizoenen bij het toevoegen van zitplaatsen

In Nederland kunnen de seizoenen sterk verschillen. Het is dus zinvol om een buitenruimte te creƫren die het hele jaar door gebruikt kan worden. Seizoensgebonden zitmeubelen kunnen daarbij helpen. Je kan bijvoorbeeld buiten lounge meubilair plaatsen dat perfect is voor de zomermaanden, maar dat in de koudere seizoenen gemakkelijk kan worden opgeborgen. Ook kan je kiezen voor een tuinhuis met overkapping. Op deze manier heb je een binnen en buiten ruimte waar je kan zitten in je tuin.

Een vuurplaats installeren

Als je van plan bent de buitenruimte te gebruiken voor entertainment, of zelfs gewoon voor een ontspannen avond met het gezin, kan een vuurplaats een geweldige aanvulling zijn. Vuurkorven kunnen in alle seizoenen worden gebruikt, en sommige zelfs het hele jaar door. Een vuurplaats kan een geweldig middelpunt zijn voor elke buitenruimte.

Ga verticaal met een dek of platform

Als je weinig ruimte hebt, kun je overwegen een platform of vlonder te bouwen. Vlonders en platforms zijn uitstekende manieren om meer zitplaatsen aan de tuin toe te voegen en tegelijkertijd meer leefruimte te creĆ«ren. Bovendien maken ze de tuin groter en uitnodigender. Als je een vlonder of platform ontwerpt, overweeg dan een reling of veiligheidsbarriĆØre aan de rand toe te voegen. Dit kan eenvoudig worden toegevoegd met plantenbakken of decoratieve elementen bovenop de reling. Als je een grotere tuin hebt is verticaal gaan niet perse nodig, in dit geval kan je ook kijken naar een tuinhuis van Woodpro voor in de tuin. Hier heb je hetzelfde profijt van maar dan op de grond.Ā 

Denk aan de functionaliteit van het ontwerp

De beste manier om te voorkomen dat je te veel zitplaatsen in de tuin propt, is om het ontwerp functioneel te maken. Houd bij het ontwerpen van de zithoek rekening met de functionaliteit en de behoeften van je ruimte. Als je dit in gedachten houd zorg je dat de zithoek ingericht is voor de doeleinden die je wil, hierdoor zorg je er ook voor dat je de buitenruimte optimaal kan gebruiken.

Lees dit ook...