7 manieren om je terras luxueus in te richten

Op een warme dag is er niets fijner dan buiten in je tuin of op je terras te zitten. Met een goed ingerichte tuin of terras kun je echt tot rust komen. Je kunt je tuin of terras natuurlijk inrichten zoals je zelf wilt, maar soms is het fijn om wat extra inspiratie te krijgen. In dit artikel geven we je 7 tips die je kunnen helpen om je terras of tuin duurder en luxueuzer uit te laten zien.

1. Gebruik siergrind in plaats van standaard tegels

Siergrind is een mooie en elegante toevoeging aan je tuin of terras. Het geeft een chique uitstraling en is makkelijk aan te leggen. Je kunt siergrind kopen in verschillende kleuren, zoals wit, grijs of zwart.

2. Leg een terras van natuursteen

Natuursteen is een mooie en duurzame optie voor je terras. Het geeft een rustieke uitstraling en is onderhoudsarm. Je kunt natuursteen terrasplaten kopen bij een tuincentrum of doe-het-zelf-zaak.

3. Gebruik luxe tuinmeubelen

Investering in luxe tuinmeubelen is een goede manier om je terras of tuin te upgraden. Kies bijvoorbeeld voor een Van der Garde tuinset. Hierop kun je heerlijk een boek lezen, of bijkletsen met vrienden onder het genot van een hapje en een drankje.

4. Hang mooie lampen op

Verlichting is een belangrijk element in de inrichting van je tuin of terras. Hang mooie lampen op, zodat je in de avonduren ook van je tuin of terras kunt genieten. Kies bijvoorbeeld voor LED-lampjes of zet ook eens gewoon wat kaarsen neer om een romantische sfeer te creëren. 

5. Zet een mooie parasol neer

Een parasol is niet alleen praktisch, maar ook een echte sfeermaker. Kies voor een mooie en stijlvolle parasol, die bij je tuin of terras past. Parasols zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs.

6. Plant mooie bloemen en planten

Planten zijn een must in een luxe tuin of terras. Kies voor mooie en stijlvolle bloemen en planten, die bij je tuin of terras passen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie roos of een stijlvolle orchidee.

7. Maak gebruik van accessoires

Accessoires maken je tuin of terras helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan een mooie vazen, windlichten of tuinornamenten. Ook zou je bijvoorbeeld een tuinposter van goede kwaliteit kunnen ophangen. 

Lees dit ook...