5 redenen om een traplift te leasen

Vind je het niet langer verantwoord om zelf de trap op en af te lopen? Dan kun je naar een gelijkvloerse woning verhuizen. Toch hoeft dit niet altijd, want dankzij een traplift kun je langer thuis blijven wonen. Veel mensen denken dat ze zo’n lift moeten kopen, maar je kunt hem ook leasen. Benieuwd waarom je dit zou doen? Hier staan 5 redenen op een rijtje!

1. Grote investering is niet nodig

De prijs van een nieuwe traplift hangt af van een aantal factoren. Toch moet je rekening houden met een prijskaartje van een paar duizend euro. Als je een trap met bochten hebt, kan de prijs van een nieuwe traplift zelfs boven de 10.000 euro liggen. Bij een traplift leasen is een dergelijke, grote investering niet nodig. Je betaalt weliswaar een startbedrag, maar dit is aanzienlijk minder dan de aanschafprijs van een nieuwe traplift. Daarnaast betaal je iedere maand een vast bedrag voor het gebruik van de lift.

2. Je weet waar je aan toe bent

Hierboven vertelden we je al kort dat je bij het leasen van een traplift een vast bedrag per maand betaalt. Het grote voordeel hiervan is dat je weet waar je aan toe bent. De kosten voor het gebruik van de lift zijn iedere maand immers hetzelfde. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan. Door per maand te betalen is een traplift zelfs een optie voor mensen met een minder groot budget.

3. Geschikt voor elk type trap

Wie niet beter weet, denkt misschien dat de mogelijkheden voor een traplift huren beperkt zijn. Dit is een misvatting, want je kunt voor vrijwel elke trap een traplift leasen. Het maakt dus niet uit of je een rechte trap of een trap met één of meer bochten hebt. Ook voor smalle trappen, steile trappen, wenteltrappen en buitentrappen is het mogelijk om een traplift te huren.

4. Handig als je tijdelijk een traplift nodig hebt

Een traplift wordt vaak geassocieerd met ouderdom. Toch kan er iets voorvallen waardoor je er al op jongere leeftijd eentje nodig hebt. Zo ben je na een operatie misschien langere tijd minder goed ter been. Traplopen kan dan een behoorlijke uitdaging zijn. Om toch veilig naar boven en beneden te kunnen, biedt een traplift uitkomst. Als je voor huren kiest, bepaal je zelf voor welke periode je de traplift nodig hebt. Veel leveranciers bepalen geen einddatum en bovendien is het contract vaak maandelijks opzegbaar. Hierdoor zit je niet onnodig lang aan een traplift vast.

5. Geen bijkomende kosten

Om ervoor te zorgen dat jij je traplift goed en veilig kunt gebruiken, is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Als je een traplift koopt, ben je hier zelf verantwoordelijk voor. Bij leasen is dit niet het geval. Onderhoud en eventuele reparaties zijn dan bij de traplift kosten inbegrepen, waardoor er geen bijkomende kosten zijn. Jij hoeft je bovendien geen zorgen te maken over wanneer onderhoud nodig is. De leverancier houdt dit voor je bij en neemt contact met je op als het tijd is voor een onderhoudsbeurt.

 

Lees dit ook...