Buitenschilderijen geven een bijzondere kleurenpracht

Akkoord je moet er voor zijn, maar smaken verschillen. Buitenschilderijen tellen heel wat fans, maar ook mensen die het minder weten te waarderen. Wij zijn alvast helemaal weg van buitenschilderijen. Ze zorgen voor kleur, vormen een blikvanger gelijk waar in de tuin en gaan jaren mee zonder onderhoud. 

Buitenschilderijen zijn er vandaag de dag in alle mogelijke maten en vormen

Van heel klein tot forse XXL-formaten voor grote tuinen of tuinmuren. Buitenschilderijen zijn de voorbije jaren geëvolueerd. De kwaliteit van deze tuinposters is er met grote sprongen op vooruit gegaan. De kleuren spatten van het doek en de mogelijkheden zijn enorm. Buitenschilderijen kunnen nog altijd tegen de muur gekleefd worden, maar er zijn heel wat andere en eenvoudige montagemogelijkheden bijgekomen, zodat je altijd wel een plekje vindt voor je buitenschilderij

Buitenschilderijen geven je tuin of binnenkoer extra cachet

Maar niet enkel qua monteren kan je nu alle kanten uit met een buitenschilderij, het aantal prints is minstens even immens. Er zijn duizenden stock foto’s die je op je schilderij kunt laten drukken. 

Heb je het liever wat exclusiever en unieker? Dan laat je je eigen foto op je buitenschilderij drukken. Zo heb je een bijzonder werk in je tuin. Het formaat? Dat kies je bij heel wat online leveranciers helemaal zelf. Op heel wat websites kan je zelf het formaat van je buitenschilderij ingeven, waarna ze netjes bij je thuis geleverd worden. Niet elke leverancier biedt deze mogelijkheid, maar dan nog blijft er keuze zat. Buitenschilderijen vallen dan ook in niets te vergelijken met traditionele schilderijen, waar je veel beperkter bent qua mogelijkheden. 

Altijd buiten & amper onderhoud

Een ander groot voordeel van buitenschilderijen? Ze vergen amper onderhoud en je kan ze gerust in de zon hangen. Buitenschilderijen worden zo vervaardigd dat ze UV-bestendig zijn en ook regen heeft er geen enkele invloed op. Je kunt je buitenschilderij dus 4 seizoenen lang zorgeloos buiten laten hangen. In principe raken ze nooit beschadigd, waardoor ze makkelijk tientallen jaren meegaan. 

Inspiratie in overvloed

Wat je allemaal kunt doen met buitenschilderijen? Wij geven je alvast de nodige inspiratie mee, maar op het internet vind je heel wat ideeën en voorbeelden van mensen die met buitenschilderijen aan de slag zijn gegaan. De resultaten zijn vaak geweldig. 

Lees dit ook...